Ingrediente:
- 1 kg faina
- 1 plic de drojdie (7 grame) sau daca folositi drojdie proaspata 50 grame
- 250 grame zahar
- 550 mililitri lapte
- 200 grame ulei de palmier
- 5 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- coaja de la 1 lamaie
- 5 albusuri
- nuca macinata
- cacao
- zahar
Aluatul a crescut frumos fiindca l-am alintat.
Cat aluatul a stat la cald am preparat umplutura. Am batut albusurile spuma si am adaugat nuca, zaharul si cacaoa dupa gust.
Taiem aluatul in doua parti (patru daca vrem cozonaci impletiti), intindem aluatul pe blatul uns in prealabil cu ulei de palmier si adaugam umplutura.
Rulam aluatul si il punem in tava. Ungem cozonacii cu albus si ii presaram cu zahar. Lasam cozonacii in tava sa creasca la cald inca 30 de minute.
Cozonacii se coc la 180 grade C in 40-45 minute.
Dupa ce s-au rumenit bine, ii testam cu scobitoarea si daca trec testul ii scoatem din cuptor.