marți, 20 noiembrie 2012

Biscuiti pentru dentitie


Ingrediente:
  • 1 banana
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita carob (pudra de roscove)
  • 1 lingura faina de orez
  • 2 linguri gris 
  • 2 linguri malai
  • 3 linguri faina de ovaz
  • 3 linguri faina de secara
Banana se paseaza cu furculita. Se adauga uleiul de masline si pudra de roscove si se omogenizeaza. Se adauga treptat si celelalte ingrediente si se framanta.


In functie de imaginatie se pot forma grisine, covrigei, litere, cifre. De asemenea, aluatul se poate intinde si astfel se pot decupa diverse forme. Fiind biscuti pentru dentitie, eu am considerat ca grisinele sunt mai usor de tinut in mana si de rontait.
Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la 180 grade C, timp de 20-25 de minute. Au iesit 25 de grisine.



Biscuitii sunt dulci datorita bananei si rezista, rezista la molfait, fiind tari datorita fainurilor din compozitie.
Pofta buna!!!

joi, 8 noiembrie 2012

Carnaciori de bere in foietaj

Un aperitiv care se prepara rapid si tot rapid dispare din farfurie.


Ingrediente:
  • 1 cutie cu aluat in foietaj (6 foi)
  • 250 grame carnaciori de bere


Taiem aluatul in fasii subtiri si impaturim fiecare carnacior.


Introducem in cuptorul preincalzit si coacem la 170 grade C, cam 50 minute.


Pofta buna!!!