Ingrediente blat: (eu folosesc reteta de chec, adaptata in functie de marimea blatului)
- 6 oua
- 350 grame zahar
- 400 grame faina
- 5 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilinat
- 1/2 praf copt
- 1 praf sare
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 1 plic crema cacao Dr Oetker
- 250 ml lapte
- pasta de zahar
In timp ce blatul se coace, pregatim crema. Crema de cacao se mixeaza cu 250 ml lapte, conform instructiunilor de pe pachet si se da la rece.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem din forma rotunda.
Am asezat primul blat pe farfuria in care am montat tortul si am aplicat un strat de crema.
Am asezat si urmatorul blat, am aplicat un strat de crema si am taiat blatul in locul unde sunt amplasate clapele pianului.
Apoi am intins pasta de zahar si am asezat-o pe tort. Cu un cutit am crestat clapele pianului si le-am colorat cu carioca alimentara.
Am asezat si cele 3 stelute si gata tortul.
La multi ani, Marian!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu