vineri, 15 iunie 2012

Chec


Ingrediente:
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri. Presaram sare peste albusuri si le batem spuma. Apoi adaugam treptat zaharul. Se poate face un sirop din zahar cu 5 linguri de apa, dar de data aceasta am adaugat zaharul direct peste albusuri pentru ca eram presata de timp. Astfel, checul a avut o crusta delicioasa. Daca as fi facut siropul si zaharul era dizolvat checul ar fi fost mai pufos.


Adaugam apoi galbenusurile, esenta de rom si cele 5 linguri de ulei (am folosit ulei de palmier, dar se poate folosi si ulei de floarea-soarelui). Adaugam apoi praful de copt si faina si mixam pana obtinem un aluat cremos.

 
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei de palmier. Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 de minute.
Incercam checul cu scobitoarea pentru a afla daca este gata.



Pofta buna!!!

Un comentariu:

  1. eu il fac cu 6 oua..si iese asa de bun si de...galben :))) hmmmm mi-ai facut pofta :*

    RăspundețiȘtergere