luni, 28 mai 2012

Supa de curcan cu galuste

Ador supele!!!


Astazi pregatim supa de curcan cu galuste.

Ingrediente:
  • carne de curcan tocata cubulete
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 4 cepe rosii micute (productia proprie)
  • ardei gras tocat congelat (productie proprie)
  • cateva rosii cherry congelate (productie proprie)
  • ulei
  • patrunjel verde congelat (productie proprie)
  • 2 oua pentru galuste
  • gris
  • piper 
  • sare 

Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei intr-o oala mare. Carnea o dam intr-un clocot si scoatem spuma.
Se adauga morcovii si carnea in oala mare si se fierb. Acoperim oala cu capacul acesteia.
Dupa 15 minute adaugam si ceapa taiata rondele, ardeiul gras si rosiile cherry. Cartofii ii adaugam mai tarziu cand morcovii si curcanul sunt aproape fierti.


Pentru galuste amestecam cele 2 oua cu 2 linguri de ulei, marar, patrunjel si gris cat cuprinde. Adaugam si putin bicarbonat de sodiu ca sa avem galuste mari si pufoase.
Cand compozitia de galuste e gata (nici prea tare, nici prea moale), putem incepe sa adaugam galustele in supa. Focul trebuie sa fie potrivit. Punem in supa o galusca si verificam sa nu se faramiteze.


Dupa ce am adaugat toate galustele si acestea s-au ridicat la suprafata mai lasam sa fiarba 10 minute si adaugam si patrunjelul tocat.
Gata supa! Eu mananc mereu doua portii fierbinti!!!


Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu