Ingrediente aluat:
- 600 grame faina
- 250 mililitri apa
- 100 mililitri ulei
- 1 plic de drojdie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- nuca
- 200 grame zahar
- 300 mililitri apa
- 1 esenta vanilie
Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald sa creasca, 1/2 ora, pana isi dubleaza volumul.
Din bilute de coca se formeaza rulouri pe care le transformam in "opturi". Au iesit 24 de mucenici.
Se introduc in cuptorul incalzit in prealabil. Se vor coace in 30-35 minute la o temperatura de 200 grade C.
In timp ce mucenicii se "bronzeaza" in cuptor, putem prepara siropul. Fierbem ingredientele 15 minute.
Cand mucenicii sunt suficient de "bronzati" ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca, apoi ii scufundam in sirop unul cate unul.
Siropul ramas se toarna in tava peste mucenici.
In final presaram nuca pisata peste mucenici si gata.
Pofta buna!!!
Ce as schimba, dupa ce am experimentat aceasta reteta?
Siropul l-as prepara si cu miere, nu doar cu zahar. "Opturile" le-as face mai apropiate ca sa nu mai cada nuca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu